Закуска з креветок з перцем болгарським на святковий стіл

Як зробити Закуску з креветок з перцем болгарським на святковий стіл рецепт простий. Обіцяла вам розкрити секрет цієї закуски до нового року 😅 отримала кілька варіантів ваших припущень щодо складу закуски, починаючи від того, що в ній пшоняна каша, закінчуючи яйцями 😂 Але ні! Тут всього лише песто з запечених перців! Так так, песто буває не тільки з базиліка, як багато хто подумав👍

Інгредієнти

2-3 болгарських перцю ( у мене жовті);
Кедрові горіхи жменя;
Сир пармезан, натертий 3-4 ст л;
Часник 1 зубчик;
Сіль, нікого цукру і сухий базилік;
Паприка 1/2 ложки;

Креветки свіжоморожені – на кількість персон;

креветкові Чіпси для смаження – на кількість персон;

Закуска з креветок з перцем болгарським на святковий стіл покроковий рецепт

1. Підготовку песто рекомендую починати 30 числа. ⠀ Перці цілком запечіть в духовці до підпалин при 200 гр близько 30 хв; Накрийте фольгою і трохи остудіть. Після цього зніміть шкірку і видаліть насіння; Викладіть на сито і дайте стекти соку, щоб начинка вийшла максимально густий ( у мене стікали 3 години); ⠀
2. Після цього подрібніть блендером з часником, просмаженими на сковороді горішками і пармезаном, щоб в масі були присутні шматочки ( не в рідину); Сіль і спеції додайте на свій смак. ⠀ Чіпси так само заздалегідь обсмажте по інструкції в глибокому сотейнику і викладіть на серветку, щоб позбавити від масла; ⠀
3. Креветки очистити від панцира і кишки, зробивши поздовжній надріз ножем уздовж спини; Обсмажте в невеликій кількості олії 2-3 хвилини в розігрітій сковороді; додайте паприку, сіль і злегка присипте пармезаном для аромату; ⠀ Сервірувати краще безпосередньо перед подачею, а ще краще послухатися поради моєї подписчицы і подати все окремо, щоб гості зібрали її самі👌🏼 ⠀
4. Закуску можна подавати на чіпсах, грінках, в порційних ложках, хлібцях. ⠀ До речі такий песто можна додавати в соуси і використовувати при приготуванні шакшуки і в багато чого іншого 👍