Смачний печінковий паштет з печінки індички

Як смачно зробити Смачний печінковий паштет з печінки індички простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Майже кінець року, ще місяць з хвостиком – і все. Я вже починаю готуватися до свят, навіть повісив улюблену гірлянду з зірками і півмісяцями на вікно. Ну дуже вона атмосферна, вечорами створює затишок і відчуття свята, а вночі падає з моторошним гуркотом, занурюючи в атмосферу льодового хоррора. Мабуть, над останнім треба попрацювати, сердечко варто поберегти.
Ну і на кулінарному фронті у всю йде робота. Почати я вирішила з закусок, а саме – зробити паштет. Печінка я взяв у індички, за старою доброю традицією від Индилайт. Субпродукт був гідний, свіжий і добре очищений. Так що рекомендую.
А ви вже почали готуватися до свят? Ну або хоча б про них думати?

Інгредієнти

На 5-6 порцій
– оливкова олія
– 60 г вершкового масла
– 60 мл жирних вершків
– 1 цибулина
– пара гілочок чебрецю або розмарину
– 500 г печінки з індички від Индилайт
– 50 мл хересу або коньяку
– 4 з. часнику
– щіпка солі
– блендер з чашею

Для желе
– 100 г замороженої журавлини або брусниці
– 100 мл води
– 5 г лист желатину

Смачний печінковий паштет з печінки індички покроковий рецепт

1. Дрібно наріжте цибулю і часник. Печінка очистіть від плівок. Поставте сотейник на середній вогонь, влийте оливкової олії і обсмажте цибулю з часником, чебрецем і дрібкою солі до напівпрозорості. Додайте печінку, обсмажте на сильному вогні по 3-4 хв. з кожного боку до золотистости.

2. Влийте херес і, якщо не боїтеся, підпаліть. Перекладіть все в чашу блендера, додайте вершкове масло, вершки і подрібніть до однорідної мусу, при необхідності додайте трохи вершків. Перекладіть в стерильні банки і, поки паштет остигає, зробіть желе.

3. В маленькій каструлі доведіть до кипіння воду з ягодами, зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Лист желатину замочіть в склянці води, як тільки він стане м’яким, відіжміть, додайте до ягід і перемішайте. Запечатайте паштет желе, дайте застигнути, закрийте кришками і приберіть в холодильник. У такому вигляді паштет можна зберігати до 2-3-х недель.

Відео рецепт 👇