Паска краффин в домашніх умовах пасхальний

Як зробити Паска краффин в домашніх умовах великодній рецепт простий.

Інгредієнти

Тепле молоко – 130 р
Дріжджі пресовані – 18 р
Цукор для опари – 1 ч. л.
Яйце С0 – 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Цукор – 120 г
Борошно – 370 р
Сіль – 1/2 ч. л.
Вершкове масло розтоплене -45 р
Вершкове масло м’яке – 100 г
Ізюм – 140 р

Порція на 3 форми 110х85. За бажанням в тісто можна додати апельсинову цедру, а начинку урізноманітнити горіхами та цукатами. Якщо хочете менш солодкий краффин, зменшіть цукор до 100 р.

Паска краффин в домашніх умовах великодній покроковий рецепт

1. В тепле молоко ввести дріжджі і ложку цукру, перемішати і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин до утворення шапочки. Яйце і жовток (обидва кімнатній t) збити з цукром – маса посвітлішає і збільшиться в об’ємі. Борошно з сіллю просіяти, зробити поглиблення і влити яєчну масу, розтоплене вершкове масло і дріжджі. Замісити тісто руками або в планетарному міксері насадкою крюк.
2. У мене пішло 15-20 хвилин, щоб отримати м’яке, еластичне тісто, к-е не липне до рук. Борошно не додавайте, при необхідності змащуйте руки рослинним маслом. Перекласти тісто в миску, змащену маслом, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1.5 години, поки воно не збільшиться мінімум в 2 раза.
3. тісто злегка обім’яти і розділити на 3 частини, сформувати кульки, накрити плівкою і дати відпочити 10 хвилин. Перший кульку розкачати в прямокутник товщиною ~2 мм, тісто не повинно рватися. Змастити м’яким вершковим маслом (1/3 від вказаного кол-ва), розподілити родзинки і, починаючи з вузького боку, загорнути в щільний рулет.
4. Рулет розрізати уздовж, але не до кінця – залиште ~2 см з одного боку, щоб обидві частини були “скріплені”. З будь-якої сторони почніть скручувати рулет розрізом назовні, і як тільки равлик досягла нерозрізані середини, другу частину рулету накручуйте поверх нижнього шару, укладаючи його від зовнішнього краю до центру.
5. Кінчик рулету потрібно загнути всередину. Краффин перекласти у форму для випічки. Повторити з двома іншими кульками. Накрити плівкою і прибрати в тепло десь на 1 час.

6. Випікати краффины в розігрітій до 180°С духовці близько 25-30 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою. Якщо верхівки будуть сильно подпекаться, накрийте їх фольгой.