Паска панеттоне з начинкою з апельсинового крему

Як зробити домашній Паска панеттоне з начинкою з апельсинового крему рецепт простий. Це один з кращих рецептів панеттона, такий святковий, смачний, м’який, легкий, він відразу подарує вам святковий настрій, і ви зможете реально насолодитися смаком.

Інгредієнти

Тісто
Молоко 100 мл
Вода 80 мл
Борошно 490 гр
Яйця 2 шт
Жовток 3 шт
Масло вершкове м’яке 120 гр
Цедра апельсина + цедра лимона
Сіль щіпка
Дріжджі 10 гр
Цукор 105 гр
Ванілін або ванільний екстракт
Приготування

всередину я зробила крем
Сік апельсина 70 мл
Жовток 3 шт
Цедра апельсина
Цукор 100 гр
Масло вершкове 70 гр
Вершки 33% 110 гр

Глазур на желатині
Цукрова пудра 150 гр
Вода холодна 4 ст л
Желатин 1 год л
Сік лимона 1 год л

Паска панеттоне з начинкою з апельсинового крему покроковий рецепт

1. Я все робила в міксері з насадкою для тіста, можна руками. Просіяне борошно з’єднати з цукром, дріжджами і сіллю, перемішати. Окремо з’єднати тепле молоко, теплу воду з яйцями, жовтками , ванільним екстрактом, так само перемішати. В сухі інгредієнти влити рідкі, і починаємо замішувати тісто, коли об’єднаються всі інгредієнти, додати вершкове масло м’яке і далі замішуємо тісто, я на міксері місила хвилин 10-15, руками приблизно стільки же.

2. Потім перекладаємо тісто в змащену маслом миску, накрити плівкою і відправити в тепле місце підніматися на 1 годину 30 хвилин. Потім обім’яти і розкласти по порціях , залишити ще розумітися, потім розігріти духовку до 180 С і випікати приблизно 35-30 хвилин. Вийняти панеттоне з духовки і остудити догори ногами: близько до дну форми проткнути кожен панеттоне двома шпажками хрест на хрест і підвісити на цих шпажках.

3. всередину я зробила крем.
Цукор перетерти з цедрою, додати сік апельсина і жовтки, перемішати і поставити варити на середній вогонь, коли маса почне густіти, додати вершкове масло, зняти з вогню і остудити. Потім збити вершки і додати остиглу масу, перемішати до однорідності, перекласти в мішечок і наповнити панеттоне.

4. Глазур на желатині.
Желатин замочить в 2 ст л води, цукрову пудру змішати з водою і соком лимона , довести суміш до кипіння, потім туди додати желатин, перемішати і збити на високій швидкості. Глазур ідеальна виходить. Покрити панеттоны глазур’ю🤍

Відео рецепт 👇