Паска великодній сирний на вершковому маслі

Як зробити смачна Паска великодній сирний на вершковому маслі простий рецепт в духовці. Якщо у вас немає часу возитися з опарою і довго замішувати тісто, а порадувати близьких пасхальною випічкою хочеться, приготуйте ці ніжні паски 🤗

Інгредієнти

сир — 250 гр.;
вершкове масло — 150 гр.;
борошно — 1,5 склянки;
цукор — 1 склянка;
яйце куряче – 3 шт.;
розпушувач – 3 ч. л. без гірки;
ванілін на кінчику ножа або
ванільний цукор – 1 пакетик;
сіль – щіпка;
цедра одного апельсина або лимона;
сухофрукти та/або цукати – 100 гр.
цукрова пудра – 100 гр.;
лимонний сік – 1 ч. л.;
окріп – 1 ч. л.

Паска великодній сирний на вершковому маслі покроковий рецепт

1. Яйця і масло дістаємо з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури; Промиваємо сухофрукти/цукати і заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Зливаємо воду і обсушуємо;
2. Сир пробиваємо блендером або протираємо через сито; До сиру вбиваємо яйця, додаємо м’яке вершкове масло і цукор, а також ванілін і сіль. Збиваємо, поки не вийде однорідна гладка маса; Апельсин або лимон ретельно миємо, знімаємо цедру і кидаємо до сирної маси;
3. В окремій мисці перемішуємо борошно з розпушувачем, додаємо до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо сухофрукти; Все ретельно перемішуємо, заповнюємо тістом формочки і випікаємо паски 40-50 хвилин до сухої шпажки;
4. Готуємо глазур: розмішуємо цукрову пудру з окропом і лимонним соком і покриваємо паски. Приємного аппетита.