паска на опарі з коньяком і сухофруктами рецепт простий.
Інгредієнти
Опара
📌молоко тепле 160 мл
📌дріжджі сухі 10гр
📌цукор 2 ст л
📌Сухофрукти
📌коньяк
Тісто:
📌цукру 150 гр
📌жовтків 5 шт
📌вершкове масло 70 гр
📌опара
📌борошно 350 гр
📌цедра апельсина
📌ванілін
📌25 мл раст масла
Глазур
📌200 гр цукру
📌60 мл води
📌1ст л желатину
паску на опарі з коньяком і сухофруктами покроковий рецепт
1. Сухофрукти моєму і заливаємо коньяком, залишаємо на ніч. ставимо опару молоко, цукор і дріжджі перемішуємо. готуємо тісто. Цукор, жовтки, розтоплене масло, цедру апельсина і ванілін і опару перемішуємо. Частинами вводимо борошно і замішуємо тісто. Тісто бажано збити міксером хвилин 15. В кінці додати 25 мл раст масла і ще раз перемешать.
2. Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце. У тісто додати сухофрукти перемішані 1 ст л крохмалю і вимісити. Залишити ще на годину. Розділити тісто на частини і перекласти до форми , форми наповнити тестом на 1/3.
3. Дати тісту годину піднятися і після випікати при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці. Готовність перевіряти на якусь паличку. Паски дістати з форми, дати охолонути і купувати глазурью.
Відео рецепт 👇