паску на жовтках, молоці і дріжджах

паска на жовтках, молоці і дріжджах простий рецепт.

Інгредієнти

Для опари:
200мл теплого молока
7g сухих дріжджів
100гр борошна
50гр цукру

Для тіста:
5шт. жовтків
100гр цукру
5гр ванілі
Цедра 1 лимона або апельсина
375гр (400гр) +/- борошна
70гр вершкового масла
3-5г солі
200гр сухофруктів

паску на жовтках, молоці і дріжджах покроковий рецепт

1. Замочити сухофрукти. Робимо опару. Нагріти молоко приблизно 38_40С , перелити його в діжу міксера і додаємо в нього дріжджі, цукор, борошно 100гр, перемішали, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце хвилин на 30-40 підходити. Коли наша опара готова додаємо в неї жовтки, цукор, ваніль, сіль, цедру – перемешать.
2. Потім додаємо м’яке вершкове масло і борошно і ставимо діжу в міксер і вимішуємо тісто з допомогою насадки гак протягом 7_10 хвилин. Коли тісто добре вимішене, вимикаємо міксер, тісто залишаємо в деже міксера, накрити рушником і ставимо в тепле місце підходити приблизно на 2+/- години в залежності від вашого температурного режиму в помещении.
3. Сухофрукти відцідити, додати 2 ст. ложки борошна, перемішати і вмішати в готове тісто. Тісто розкладаємо по формах і знову ставимо підходити на 1,5-2 години. Випікати при температурі 170С приблизно 30 хвилин. На маленьку формочку діаметром 7 см і висоту 6 см беремо 100-110гр теста.
4. На форму діаметром 7см і висотою 8,5 см беремо 150гр тесту. На форму діаметром 9 см і висотою 9см беремо 250гр тесту. На форму діаметром 13см і висотою 10см беремо 350гр теста.