Паста карбонара з беконом, вершками та сиром на сковороді простий рецепт. Неправильна паста карбонара. Бекон, жовтки і… вершки. Свята паста! Що тут забули вершки? Зараз все розповім. За матрешкам! По феншую, васт і класичної італійської кухні ніяких вершків карбонаре і поруч не стояло. Так і з гуанчиале, запеченої свинячий щокою, належної за традиційним рецептом, зараз сутужно.
Кремовість досягається шляхом емульгації води і жиру. Але! Мені завжди не вистачає сливочности в пасті. Можливо, справа в якості пармезану.
Є три рішення. Перше – змінити професію на контрабандиста і з головою 24 місячного пармезану в лосиных копитах під покровом ночі крастися в бік гаряче улюбленої батьківщини. Підсумок – на заголовки всіх новинних стрічках: «Блогер в роги, ратиці і з сиром намагався перейти державний кордон».
Друге – продати нирку і заглянути в глобус гурме на санкционочку. І третій шлях – додати трохи хороших вершків в пасту. І як на мене, це найпростіше рішення. Якщо плануєте робити все правильно, то просто видаліть цей пункт з рецепта і знайдіть щоку від свині.
Кремовість досягається шляхом емульгації води і жиру. Але! Мені завжди не вистачає сливочности в пасті. Можливо, справа в якості пармезану.
Є три рішення. Перше – змінити професію на контрабандиста і з головою 24 місячного пармезану в лосиных копитах під покровом ночі крастися в бік гаряче улюбленої батьківщини. Підсумок – на заголовки всіх новинних стрічках: «Блогер в роги, ратиці і з сиром намагався перейти державний кордон».
Друге – продати нирку і заглянути в глобус гурме на санкционочку. І третій шлях – додати трохи хороших вершків в пасту. І як на мене, це найпростіше рішення. Якщо плануєте робити все правильно, то просто видаліть цей пункт з рецепта і знайдіть щоку від свині.
Інгредієнти
На 2 порції
⁃ 100 г нарізаного бекону або грудинки
⁃ 200 г пасти
⁃ 2 жовтки
⁃ 100 г тертого твердого сиру
⁃ цедра 1/4 лимона
⁃ 50 мл жирних вершків 22%+
⁃ щіпка солі і перцю
⁃ оливкова олія
Паста карбонара з беконом, вершками і сиром на сковороді покроковий рецепт
1. Плесніть у великий сотейник трохи олії, обсмажте бекон до рум’яного кольору. Паралельно кипіння велику каструлю підсоленої води і відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці, до стану аль-денте.
2. У великій мисці збийте жовтки, половину сиру, вершки, щіпку солі і перцю, лимонну цедру. Вимкніть вогонь під сотейник, перекладіть пасту, додайте 1/2 ополоника води, залийте яєчної сумішшю і швидко перемішайте, поки соус не стане кремовым.
3. На цьому етапі високий ризик згортання жовтка, і соус може вийти занадто густим. Тому дійте швидко і рішуче. Розкладіть пасту по тарілках, посипте сиром, що залишився і відразу ж подавайте на стол.
Відео рецепт 👇