Пастуший пиріг з фаршем в духовці

Пастуший пиріг з фаршем в духовці простий рецепт. Дуже смачний пастуший пиріг з мотивів Гордона Рамзі, трапився у мене на кухні 😌 Не дарма я задивлялась на нього кілька років. Готувала вперше, але точно не в останній раз. Це 🔥🔥🔥 Рецепт трохи переробила, але в цілому зберегла Весь список інгредієнтів автора👌🏼

Інгредієнти

500 гр Фарш (у мене був індичка стегно/грудка 50:50)
1 біла частина цибулі порей;
1 маленька морковина;
Горошок зелений заморозка 1 жменя;
Томатна пасату 200 гр;
Вино червоне сухе 100 гр;
Часник 2 зубчики;
Вустерський соус 1 ст л;
5-6 середніх картоплин;
Зелена цибуля 4 стебла;
Вершкове масло 30 гр;
Сир чеддер 50 гр;
Бульйон (опціонально) 100 мл;
Перець Чилі за смаком;
Розмарин 1 гілочка;

Пастуший пиріг з фаршем в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю відваріть і зробіть з нього пюре, з додаванням солі, вершкового масла і нарубаного зеленого лука (молоко і воду я не додавала, але ви можете зробити це за бажанням); ⠀ В глибокій сковороді обсмажте фарш до рум’янцю і відкладіть її в окрему миску;
2. У тій же сковороді обсмажте нарізану кубиками моркву, цибулю порей, часник. Поверніть до овочів фарш, влийте вустерський соус, вино і випаруйте алкоголь. Далі, додайте томатну пасату і трохи бульйону ( якщо він є) або воды.
3. Посоліть за смаком, додайте перець Чилі за бажанням. Гілочку розмарину і тушкуйте 20-30 хвилин, максимально поки не випарується вся волога; в гарячу начинку додайте зелений горошок і перемішайте. ⠀
4. У форму для запікання щільно викладіть м’ясну начинку, зверху картопляне пюре, розрівняйте і зробіть виделкою насічки і посипте натертим сиром. Запікайте близько 15 хвилин, поки сир не покриється рум’яною скоринкою. ( я включала режим гриль, але все-таки орієнтуйтеся на свою духовку).