Пастуший Пиріг з картопляного пюре і фаршу

Як зробити смачний Пастуший Пиріг з картопляного пюре і фаршу рецепт простий.

Інгредієнти

Для картопляного пюре:
очищений картопля – 600 г
вершкове масло – 25 г
молоко – 100 мл
сіль – 1 ч. л.
моцарелла – 70 р
сир Пармезан – 20 р

Для начинки:
м’ясний фарш (яловичий, свинячий, курячий, баранячий) – 400 г
морква – 80 г (1 шт.)
ріпчаста цибуля – 120 г (1 шт)
зелений горошок – 120 р
часник – 1 зубчик
курячий бульйон – 200 мл
борошно – 15 г
томатне пюре – 200 г
свіжий розмарин – 1 ч. л.
солодка паприка – 1 ч. л.
сіль – за смаком
мелений чорний перець – 1/4 ч. л.
оливкова олія – 2 ст. л.

Пастуший Пиріг з картопляного пюре і фаршу покроковий рецепт

1. Приготувати картопляне пюре. Картоплю покласти в сотейник, залити холодною водою і додати сіль. Варити близько 20-30 хвилин, поки картопля не стане м’якою, потім зняти з вогню, злити воду. Картоплю розім’яти в пюре. Додати вершкове масло, гаряче молоко і добре перемешать.

2. В самому кінці додасть сир і ще раз перемішати до однорідності. Відкласти в сторону. Підготувати овочі. Цибулю, моркву і часник очистити. Потім цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками. Часник подрібнити в часникодавці. У сковороду налити оливкову олію і обсмажити цибулю протягом 2 хвилин, потім додати моркву і обсмажити ще 2 минуты.

3. Додати фарш, і, розминаючи, його лопаткою, обсмажити близько 5-7 хвилин, на середньому вогні. Додати у фарш всі спеції і томатне пюре, добре перемішати. В м’ясну начинку додати борошно і добре перемішати, потім влити курячий бульйон і тушкувати соус близько 7-10 хвилин на слабкому вогні, до загустіння. За 2-3 хв. до закінчення додати зелений горошек.

4. Розігріти духовку до 180 °С. Викласти фарш у форму для запікання, діаметром 24 див Зверху рівномірно розподілити картопляне пюре. Запікати в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин, до рум’яності. За бажанням, перед подачею посипати зеленню. Приятого апетиту!