Як зробити Печеня з картоплею, свининою, грибами і сиром в духовці простий рецепт. Приготування горщечків – особливий культ, мені здається 😍 воно все так смачно нудиться, потім ти береш хлібець, посипати все зеленню…мммм💔 Варіантів приготування безліч, пропоную тобі мій найулюбленіший. Ти можеш взяти будь-яке м’ясо, курочку, прибрати або замінити гриби. Політ твоєї фантазії не обмежений! Кількість інгредієнтів приблизне, все залежить від обсягу горщиків.
Інгредієнти
Свинина (у мене окіст) 600г
Картоплю 400г
Гриби (у мене печериці) 400г
Цибулю і моркву по 150г
Сир 200г
Заправка ( сметана/майонез + зелень + часник)
Сіль, перець, спеції
Печеня з картоплею, свининою, грибами і сиром в духовці покроковий рецепт
1. Підготуємо усі: свинину ріжемо на середні шматочки, також картопля, гриби крупно, цибулю півкільцями, моркву і сир тремо на крупній тертці. ⠀ Обсмажуємо Свинину до рум’яного кольору на сильному вогні, солимо і перчимо, додаємо улюблені спеції. Але можна і сиру в горщик покласти, так теж смачно. ⠀
2. Робимо пережарку з моркви і цибулі. ⠀ Укладаємо шари в горщики, кожен шар солимо: свинина ➡️ картопля ➡️ гриби ➡️ пережарка. Заливаємо водою на 1/3, щоб трохи приховало картоплю. Можна додати ще солі за смаком. ⠀
3. Закриваємо кришкою, ставимо в розігріту до 220′ духовку і тушкуємо близько години. Перевіряємо готовність, додаємо в кожен горщик по столовій ложці заправки (змішуємо сметану/майонез, зелень, часник, сіль) і зверху кладемо терту сыр.
4. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. ⠀ Даємо трохи настоятися горщикам і подаємо! Обов’язково зі свіжою зеленью.