Приготуємо шалено смачну ГАТУ 🔥. Печиво гата на сметані класичне простий рецепт.
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно 550 г
Вершкове масло 200 г
Сметана 300 г
Жовток 2 шт
Щіпка солі
Сода 0,5 ч. л
Для начинки (для хориза):
Борошно 300 г
Масло вершкове 200 р
Цукор-250г
Ванілін
Печиво гата на сметані класичне покроковий рецепт
1. На просіяне борошно натираємо масло (яке заздалегідь лежало 30 хвилин в морозильнику) і руками кришимо все до однорідності. Потім на сметану додаємо жовтки, сіль, соду, гарненько перемішуємо і додаємо на масу. Далі зберемо куля з тіста , кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на 30 минут.
2. Для начинки (для хориза):
На просіяне борошно натираємо масло через дрібну тертку, руками перетворюємо в крихту, додаємо цукор, ванільний цукор і перемішуємо до однорідності. Тісто розділяємо на дві частини, розкачуємо, змащуємо білком, кладемо половину начинки і розподіляємо руками.
На просіяне борошно натираємо масло через дрібну тертку, руками перетворюємо в крихту, додаємо цукор, ванільний цукор і перемішуємо до однорідності. Тісто розділяємо на дві частини, розкачуємо, змащуємо білком, кладемо половину начинки і розподіляємо руками.
3. Потім акуратно закручуємо як рулет, злегка розкочуємо качалкою, зверху змащуємо жовтком, робимо візерунки з допомогою виделки, нарізаємо рифленим ножем на відео і відправляємо в розігріту духовку при 180°С на 15-20 хвилин (залежить від духовки) . Обов’язково приготуйте, це дуже смачний і перевірений рецепт 👌