Як смачно зробити Печиво з фініками і волоськими горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
На 30 шт. знадобиться:
– фініки 30 шт.
– волоський горіх приблизно 1/2 склянки
– борошно 350 гр.
– масло вершкове 150 гр.
– яйце 1 шт.
– молоко 50 мл
– цукор 120 гр.
– сіль 1/3 ч. ложки
– розпушувач 1 ч. ложка
– ванільний цукор 1 пакетик
Печиво з фініками і волоськими горіхами покроковий рецепт
1. Фініки заливаємо окропом, зливаємо, промиваємо холодною водою. Викладаємо на паперовий рушник, щоб обсохнули. У борошно додаємо сіль, розпушувач, ванільний цукор, перемішуємо. Додаємо подрібнене холодне масло і перетираємо його з борошном до отримання однорідної крихти. Всипаємо цукор, перемішуємо. Вливаємо суміш яйця з молоком.
2. Замішуємо тісто. Воно вийде досить щільне, зовсім не прилипає. Довго вимішувати тісто не потрібно – як тільки вся мука вмешана – тісто готове. Кладемо тісто в пакет, щоб не высохло.
3. З фініків видаляємо кісточки і начиняє їх шматочками горіхів. Тісто розкачуємо до товщини 3-4 мм, вирізаємо кружечки діаметром близько 5 див. Формуем печиво. На зворотну сторону вилки кладемо гурток тесту і прижимаем.
4. На тісто кладемо фінік і скручуємо рол. Краї підгинаємо вниз і слепливаем. Зверху притискаємо виделкою, трохи сплющуючи печенье.
5. Викладаємо печиво на деко і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 18 хвилин. Готовому печінкою даємо трохи охолонути і присипаємо цукрових пудрой.