Як зробити Печиво з вівсяних борошна і медом рецепт простий в духовці. Штоллени добре, але малюкам їх не запропонуєш! А ось печиво корисні, смачні, та ще й дуже красиві вони 👧👦 і постряпать вам допоможуть і будуть “тягати” всі свята з задоволенням! Згодні! Тісто чудово тримає форму! Але перед випічкою обов’язково охолодити, а краще підморозити 😄👌
Інгредієнти
(~900 г тіста; 50 шт. d=6 см) :
280-300 г пшеничного борошна
150 г вівсяної муки
180 г цукрової пудри
1 г ваніліну
1 г солі
2 ч. л мандаринової цедри
150 г крижаного вершкового масла 82%
90 г жовтків (~4 шт. З)
70 г меду
1 ст. л соку мандарина
1/2 ч. л соди
Печиво з вівсяних борошна і медом покроковий рецепт
1. З’єднати 200 г пшеничного борошна з вівсяним борошном, додати пудру, сіль, ванілін, цедру і ретельно перемішати. В отриману суміш натерти на дрібній тертці масло і швидко перетерти все руками до однорідної крихти. В мед додати сік і соду, ретельно розтерти, дочекатися реакції, суміш побіліє і збільшиться в объеме.
2. В крихту, додати жовтки, медову суміш і швидко замісити тісто, додаючи залишки пшеничного борошна, якщо знадобиться. Помістити тісто в пакет, розплющити в коржик завтовшки 1-2 см і прибрати в холод на 30-60 хвилин. Охолоджене тісто розділити навпіл, кожну частину розкачати на килимку, накривши тефлоновим килимком або папером, до товщини 5-6 мм.
3. Завдати відбитки і вирізати формочками заготовки. Залишки тесту зібрати, розкачати, вирізати. Килимки з заготовками відправити в мороз на ~20-30 хвилин. Випікати 8-10 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200° духовці, режим верх-низ. Готові печеньки будуть м’якими, після охолодження стануть хрусткими 🤗🙌💕.