Пельмені з нутом і картоплею

Як зробити смачні пельмені з нутом і картоплею простий рецепт.

Інгредієнти

На 27 штучок
Діаметр склянки для вирізування кругів 6 см
Обсяг склянки для борошна і води 250 мл

▫️Борошно 1,5 склянки
▫️Вода 1/2 стакан
▫️Рослинна олія 1 ст. л.
▫️Картопля 3 шт. (300г.)
▫️Нут 1/2 чашки або 60 г (вага сухого)
▫️Сіль і спеції – за смаком
♥ Автор використовувала асафетіду, хмелі сунелі, сіль і чорний мелений перець.

Пельмені з нутом і картоплею покроковий рецепт

1. Нут замочити на ніч. Вранці злити воду, промити і набрати нової води і відварити до готовності (50 хв). По готовності, злити воду і запюрировать після блендером. Картоплю очистити і відварити до готовності. Готову картоплю потовкти толкушкой.
2. У готове картопляне пюре додати нут зі спеціями. Все добре перемішати. Готуємо тісто: Воду і рослинну олію влити в борошно, додати сіль і замісити тісто. Тісто має вийти досить крутим і еластичним. Коли тісто вже добре замішане, дати йому трохи отдохнуть.
3. Присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізати з тіста кола. Можна ще розкачати до товщини 2 мм В центр кожного кола викласти начинку і щільно защипнути пальцями края.
4. Закип’ятити воду в каструлі, додати сіль за смаком, помістити в каструлю пельмені. Після того, як вони спливуть на поверхню, варити їх 5-7 хвилин на слабкому вогні. ⠀⠀