Перець фарширований куркою, рисом і помідорами в духовці

Коли я побачила цей рецепт, першою моєю думкою було: яке раціональне використання м’яса! Адже мало того, що в начинку йде не дороге філе, як я зазвичай беру, а стегенце, так ще і бульйон можна зварити і використовувати) Так і для гасіння стегенце адже краще підходить! І як я раніше про це не подумала. Як зробити Перець фарширований куркою, рисом і помідорами в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

13- 15шт болгарського перцю (1,5 кг)
3 курячі стегенця (1 кг)
600 г протертих томатів
200 р сметани
150 г круглого рису
1 морква
1 цибулина
1/3 кореня селери
2 зубчики часнику
1 л. курячого бульйону
Оливкова олія
Вершкове масло
Сіль
Чорний перець.

Перець фарширований куркою, рисом і помідорами в духовці покроковий рецепт

1. Вирізати кістки з стегенець і з кісток зварити бульйон (з лаврушкой і запашним перцем) Рис промити і заливши водою довести до кипіння, проварити кілька хвилин і злити воду. М’ясо та шкіру з стегенець пропустити через м’ясорубку. Посолити, поперчити, додати рис і ополоник бульона.
2. Цибулю, моркву, часник і селеру очистити, нарізати кубиком. Обсмажити овочі на суміші рослинного і вершкового масла до легкого рум’янцю, додати протерті томати, злегка посолити і не щільно накривши кришкою і тушкувати близько 15 хв, поки обсяг соусу не зменшиться на 1/3, Додати сметану, і ополоник бульона.
3. Посолити, поперчити. Зрізати з перців кришечки, очистити від насіння і наповнити фаршем, накрити кришечками і укласти вертикально у форму. Залити соусом. Запікати в розігрітій до 180*С духовці близько 1 часа.

Відео рецепт 👇