Перлотто з грибами лисичками і овочами

Перлотто з грибами лисичками і овочами класичний простий рецепт. Один з найбільш смачних підвидів різотто, на мій погляд – це перлотто 🤤 Готувати трохи довше, ніж класичний варіант з рисом, але виходить так смачно, що можна і постояти зайві 10-15 хвилин біля плити 😜

Інгредієнти

Зберігайте (на 2 порції, час приготування 45-50 хв):

Перлова крупа ~180-200 гр;
Лисички 200 гр;
Цибуля порей 1 стебло ( біла частина);
Шпинат невелика жменя;
Сир дор-блю 30-40 гр;
Крижане Вершкове масло 30 гр;
Бульйон ~400 мл;
Вино біле сухе 100 мл;
Трюфельне масло 1 чл;

Перлотто з грибами лисичками і овочами покроковий рецепт

1. Заздалегідь промийте і висушіть лисички; крупу Промийте; ⠀ Цибулю наріжте кільцями і обсмажте на невеликій кількості оливкової олії, на вогні трохи нижче середнього, до легкого рум’янцю. Додайте крупу ( без води), перемішайте і влийте вино; Випаруйте алкоголь на макс. Вогні. ⠀
2. Далі вливайте по невеликої порції бульйону ( 1-2 ополоника) і дайте йому вбратися в крупу. ( вогонь середній або трохи нижче). Повторіть процедуру кілька разів, помішуючи перлотто дерев’яною лопаткою. Це може зайняти близько 20-30 хв ( залежить від крупи); ⠀ В цей час почніть обсмажувати гриби на максимальному вогні, в окремій сковороді, на невеликій кількості оливкової олії 4-5 хвилин, до рум’янцю; ⠀
3. Якщо крупа м’яка, викладіть гриби до перлотто, додайте ще трохи бульйону, щоб у вас була трохи розтікається текстура, туди ж відправте шпинат, холодне вершкове масло, сир дор блю і, інтенсивно помішуючи лопаткою затягніть перлотто в крем.
4. За цей час шпинат у вас повинен стати м’яким, а сир розплавиться. ⠀ При подачі збризніть трохи трюфельним маслом для аромату. ⠀ Зверніть увагу, що сіль я не додавала ( у мене був солоний бульйон і досить солоний сир);
5. Ніяких кришок я так само не використовую. Бульйон підійде будь-який, який у вас є. В ідеалі грибний, але можна використовувати і овочевий і куриный.