Персикове хмарка 🍑 Ніжний персиковий муссовый торт із сиру та вершків з желе рецепт простий! Тане в роті!
Інгредієнти
Для бісквіта:
яйця – 2 шт.
сіль – щіпка
цукор – 40 г
борошно – 50 р
⠀
Для сирного мусу:
сир 5-9% (дрібна) – 270 г
цукор – 80 + 70 р
ванільний цукор – 8 г
вершки 33-35% – 80 г + 270 р
⠀
желатин – 27 р
сироп від консерв. персиків – 160 мл
⠀
Для персикового мусу:
персики консерв. – 470 г
Персиковий муссовый торт із сиру та вершків з желе покроковий рецепт
1. Приготувати бісквіт. Відокремити білки від жовтків. Білки збити з сіллю і цукром до щільної піни. Додати до них по одному жовтки. В два етапи ввести борошно, акуратно перемішуючи, щоб не пошкодити легкість тесту. Тісто вилити у форму на 18 див. Випікати в розігрітій духовці 180 градусів 20-25 хвилин, до сухої палички. Бісквіт остудить.
2. Загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 2 години. Потім бісквіт розрізати уздовж. Нам потрібен буде корж 1,8 див. Скоринки з боку теж зрізати. Викласти корж у форму на 18 см, добре просочити його сиропом від консервованих персиків. ⠀ 27 г Желатин замочити в сиропі від персиків 160 мл Залишити набухать.
3. Потім його поділити навпіл. Окремо розпустити в мікрохвильовці імпульсами. Одна половина піде в сирний мус, інша в персиковий мус. Зробити персиковий мус. Персики пробити заглибним блендером, пюрировать. Додати одну половину розпущеного желатину. ⠀
4. В іншій мисці з’єднати сир, цукор 80 г, ванільний цукор, вершки 80 р. Всі пробити заглибним блендером до однорідності (інгредієнти повинні бути кімнатної температури!). Холодні вершки 270 г збити з цукром 70 м, до стану рідкої сметаны.
5. До сирної маси додати другу половину розпущеного желатину. Потім викласти збиті вершки. Швидко перемішати і відразу вилити в форму на бісквітний корж. Потім зверху вилити персиковий мус. Перемішати ложкою. Прибрати торт в холодильник на ночь.