Апетитний Персиковий пиріг з фільму день праці простий рецепт 🍑. Ароматний, смачний, ніжний пиріг з соковитою начинкою 😍 Ми з’їли його в один присід.
Інгредієнти
🍑 800-900г персиків
150г цукру
1 ч. л. кориці
4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
280г борошна
щіпка солі
180г холодного вершкового масла
холодна вода
жовток чи молоко для змащування
Персиковий пиріг з фільму день праці покроковий рецепт
1. включити Духовку на 200°С. Персики нарізати невеликими шматочками, додати корицю. Відставити. Борошно змішати з сіллю і додати масло. Порубати ножем на борошні. Потім замісити тісто, обережно додаючи по 1 ст. л. холодної води, щоб тісто зібралося в кулю. Знадобиться 2 – 4 ст. л. воды.
2. Приготувати блюдо для запікання діаметром (25 – 28 см) – скло, кераміка або роз’ємна форма. Тісто розділити на 2 нерівні частини (2/3 і 1/3 тіста). Розкачати на присипаному борошном пергаменті ту частину, що більше. Діаметр повинен бути більше розміру блюда.
3. Качалку присипати борошном і намотати на неї тісто. Таким чином перенести на блюдо і розмотати пласт тіста, сформувати бортики, як у кошики. Можна перенести на пергаменті і різко перевернути на блюдо. Злити сік з персиків і додати до них цукор, 2 ст. л. крохмалю та корицу.
4. Акуратно перемішати. На дно кошика з тіста викласти 2 ст. л. крохмалю, розподілити. Зверху викласти персики без соку. Розкачати тісто і накрити верх пирога, зробивши по защипи краю.
5. Змастити молоком або збовтаним жовтком, добре присипати цукром. Зробити проколи вилкою і відправити випікатися при 200°С близько 45 – 50 хвилин. Подавати можна і в теплому вигляді, дає сік 😋 Приємного апетиту!