Пісочне печиво на сметані з варенням, джемом простий рецепт. Дуже просте і смачне. Виходить багато, але швидко зникає. Смак кожен раз відрізняється і дуже залежить від джему. Готуйте обов’язково 🤍 Самі смачні спогади завжди з дитинства☺️ Мені сподобався відповідь на це питання в сториз..про котлети )) У кого ще є такі ж смачні спогади? Цікавим вас балували?☺️ Що найсмачніше згадується?
Інгредієнти
Тісто
Борошно 400г
Розпушувач 5г
Сіль щіпка
Ванільний цукор 5г
Цукор-100г
Масло вершкове 180г
Сметана 150г
Яйце 1 шт
Начинка
Варення/джем 500г
Борошно 2стл (якщо сильно рідке варення, можна додати 3стл і добре перемішати)
Пісочне печиво на сметані з варенням, джемом покроковий рецепт
1. Змішати борошно, розпушувач, сіль і шматочки холодного масла, перемішати в крихту, додати цукор, перемішати. Додати яйце і сметану, замісити тісто. Третину тіста прибрати в морозилку, а 2/3 в холодильник на час.
2. Добре присипати борошном килимок для випікання або пергамент розміром 4-5см менше дека. Тісто з холодильника, розкачати в тонкий пласт, присипавши борошном. Покласти пергамент/килимок з тестом на противень.
3. Джем змішати з борошном віночком і нанести рівномірно на тісто. Натерти тісто з морозилки зверху на джем, використовуючи крупну тертку. Випікати в розігрітій до 180-200С духовці хвилин 25-30.
4. Залежить від духовки і бажаної рум’яності тесту. Дати 5 хвилин охолонути і нарізати дуже гострим ножем на квадрати/прямокутники. Добре остигле печиво зняти з пергаменту і перенести на блюдо.