Пісочне печиво з варенням з журавлини

Як зробити Пісочне печиво з варенням з журавлини рецепт в духовці простий. Знайшла в морозилці пакет з журавлиною. Журавлина мене загіпнотизувала. Довелося дістати і спекти з неї печиво.

Інгредієнти

Олія слив. 200 гр
Борошно 430 гр
Яйце 2 шт.
Цукор 120 гр
Варення 450 гр
Крохмаль. кукурудзяний 20 гр
Розпушувач 1 ч. л
Щіпка солі

Пісочне печиво з варенням з журавлини покроковий рецепт

1. Варення з журавлини я зварила по-старому, додавши цукор. Журавлину попередньо пробила блендером. Коли варення було готове додала кукурудзяний крохмаль, що б воно загустилось і не втекло в духовці, перемішала. Тому кількість крохмалю написала приблизно, дивіться за своїм варенью.
2. Якщо занадто рідке додайте більше. Поки варення остигає готую тісто. Масло кімнатної температури збила з цукром, додала яйця, перемішала. Додала просіяне борошно, сіль, розпушувач. Перемішала спочатку лопаткою, а потім замісила тісто руками. Тісто має бути м’яким, але не липким.
3. Далі відрізала від тесту приблизно 1/4 частину, додала в неї 30 гр борошна, замісила, загорнула в плівку і прибрала в морозилку хвилин на 10-15 (з цій частині будемо робити крихту). Більшу частину тіста розкрутила на пергаменті товщиною 0,4-0,5 мм. І перенесла разом з пергаментом на противень.
4. Якщо варення все ж рідкувате, зробіть невеликий бортик по краях тесту, як я. Виклала варення на тісто. Дістала з морозилки маленький шматочок тіста і натерла його на тертці, а потім посипала зверху на варення. Вийшло красиво! Запікаємо 20 хвилин при 180 гр. Даємо охолонути й нарізаємо на кусочки.