Пісочне тістечко з сиром та ягодами

Любителям сирною випічки присвячується. Пісочне тісто, ніжний сирний шар, ягідна кислинка і яскравий колір, шар тертого тесту – красиво і дуже смачно! Настільки смачно, що я з’їла аж три шматки і було мало🙈. Як зробити Пісочне тістечко з сиром та ягодами рецепт простий. Ну чим не тістечко? До речі, тістечка я не особливо люблю 🙃. І якщо запропонують на вибір шматочок такого пирога або, наприклад, тарталетку з такою начинкою, то виберу пиріг. (Але це не точно, я цікава до їжі😁). А що ви оберете – такий пиріг або красиву тарталетку? Зрозуміло, за умови однакового складу – пісочне тісто, ягоди, сир?

Інгредієнти

Розмір форми 20*20

Тісто:
200 р борошна
90 г цукрової пудри
135 г вершкового масла
2-3 ст. л. крижаної води

Начинка:
500 г сиру
80-100 г цукру
1 яйце
20 г крохмалю
300 г ягід

Пісочне тістечко з сиром та ягодами покроковий рецепт

1. Тісто:
Холодне вершкове масло порубати ножем з борошном і пудрою, влити воду і швидко замісити тісто. Вимішувати До однорідності не потрібно, досить просто зібрати в грудку. Відокремити від шматка тіста 1/4 і прибрати в морозилку. Решта холодильник.
2. Начинка:
Сир протерти через сито або пробити блендером разом цукром або яйцем. Додати крохмаль і перемішати. Ягоди можна не розморожувати. Духовку розігріти до 180 градусів. Дістати тісто з холодильника, викласти у форму, рівномірно розподіляючи по дну. Випікати 15 хвилин (корж не повинен зарум’янитися!) Вийняти корж, дати остыть.
3. Зверху викласти рівномірним шаром сир, на нього ягоди. Дістати шматок тіста з морозилки і натерти поверх ягід. Поставити пиріг в духовку і випікати до готовності приблизно 50 хвилин. Перед подачею повністю охолодити, ідеально з холодильника. Нарізати на квадратики, присипати цукровою пудрой.