Пиріг з рікоттою і грушею

Як зробити Пиріг з рікоттою і грушею в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
✔️330г Борошно
✔️165г Вершкове масло кімн. Темп
✔️1 Яйце
✔️2 Жовтки
✔️130г Цукор
✔️1/2ч.лож Розпушувач
✔️Щіпка солі
✔️Цедра лимона

Начинка:
✔️600г Рікотта без рідини
✔️70г Цукрова пудра
✔️Щіпка кориці
✔️2 Середні Груші
✔️Ванілін

Пиріг з рікоттою і грушею покроковий рецепт

1. Для початку приготуйте тісто. Збийте до кремової консистенції масло, цукор, сіль і цедру. Потім поступово додайте яйця, продовжуючи збивати. Потім додайте борошно і розпушувач. Розмішайте силіконової лопаткою і потім руками. Довго не замешивайте.

2. Тільки до однорідної і не липкою консистенції. Тепер сформуйте плоский квадрат, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 2 години. Тепер приготуйте крем з рікотти. Пропустіть через сито рікотту і потім розмішайте її з сахаром.

3. Почистіть і поріжте груші. Додайте груші , шматочки шоколаду ( при бажанні) і ванілін. Потім візьміть форму для випічки 20см з краями висотою не менше 5 див. Візьміть 2/3 частини тесту, не дуже тонко розкачайте і викладіть у форму для випічки, покривна дно і края.

4. Тепер додайте крем з рікотти , покриваючи всю поверхню тіста. Розкачайте залишилися тісто і покрийте поверхню, щільно закриваючи краю. Випікайте пиріг 20 хвилин при 180 градусах і потім при 160 градусах ще 45-50 минут.

5. Дайте пирогу дуже добре охолонути. Я поставила пиріг в холодильник на ніч і з ранку смак був просто дивовижним 👌