Як смачно зробити Пісочний пиріг з курагою і лимоном простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Расипчатое горіхове тісто, кисло – солодка курага і хрустка мигдаль, ммм. Те що треба в перший зимовий день, з чим вас і вітаю. Пс. У мене з цього дня починається “чекаю весни”
Інгредієнти
Масло вершкове 140 р
Цукор дрібний 75 р
Борошно пшеничне 190 р
Мигдаль мелений 30 р
Сіль щіпка
Курага 250 р
Міцно заварений чай 300 мл
Часточка лимона
Цукор 30-50г (залежить від смаку кураги)
Мигдальні пелюстки 100 р
20 г Цукрова пудра
Пісочний пиріг з курагою і лимоном покроковий рецепт
1. З’єднати м’яке масло з цукром і збити до світлої і пишної маси. Додати всі сухі інгредієнти і на середній швидкості вимісити до однорідного тіста. Прибрати тісто в пакет, розплющити в коржик і прибрати на годину в холодильник.
2. Курагу нарізати на кубики. Залити чаєм, додати лимон, цукор і готувати на повільному вогні до повного вбирання чаю. Остудити. Викласти тісто на злегка присипану борошном папір, накрити другим шматком паперу і акуратно розкачати в прямокутний пласт товщиною 0,5-0,7 см. Верхню папір убрать.
3. Нанести рівним шаром курагу по всій поверхні пласта, посипати мигдалевими пелюстками і посипати цукровою пудрою. Випікати в заздалегідь розігрій до 170С духовці 25 хвилин. Повністю остудити і тільки після цього зняти з противиня. Нарізати на квадраты.