Пісочний пиріг з начинкою з грибів і картоплі в духовці простий рецепт. У розпал грибного сезону не можу не поділитися грибними рецептами. Сьогодні у мене Грибний пиріг з пісочним тістом і всередині дуже багато начинки з грибами, картоплею і вершками.
Інгредієнти
Для тесту:
320 гр борошна
210 гр вершкового масла
4-6 ст. л. води
пучок кропу
1 зубчик часнику
щіпка солі
Для начинки:
Близько 300 гр лісових грибів (якщо немає, можна шампіньйони) – 2 лаврових листа, перець запашний горошком і 2-3 зубчики для варіння
4 картоплини
1 цибулина
зелень
Для заливки:
1 яйце
30 мл вершків
суміш сухих трав
чорний перець мелений
1 яйце для змащування
кунжут для обсипання (не обов’язково)
Пісочний пиріг з начинкою з грибів і картоплі в духовці покроковий рецепт
1. Гриби чистимо, миємо до прозорої води. Відварюємо з лавровим листом, запашним перцем, зубчиками часнику і сіллю близько до готовності близько 20 хвилин. Картоплю ріжемо дрібними кубиками і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Цибуля обжариваем.
2. Борошно просіваємо, додаємо вершкове масло і розминаємо руками в крихту, додаємо кріп, натертий часник, сіль, воду і скачуємо тісто в кулю, відправляємо в морозилку на 15 хвилин В яйце додаємо вершки, спеції і розмішуємо. Змішуємо всі компоненти начинки: гриби, картопля, цибуля, зелень, заливку.
3. дістаємо Тісто, ділимо на 2 частини, одна більше -для основи, інша менше – для верху. Розкачуємо основу, викладаємо у форму, робимо бортики, проколи вилкою і випікаємо 10-15 хвилин при 180 гр, щоб тісто схватилось.
4. Викладаємо начинку, кладемо розкатаний верхній шар тіста, робимо дірочку по середині, змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 гр духовку на 30-40 хвилин. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇