Пісочний пиріг з ревенем в духовці смачний рецепт. Про нього всі давно хочу написати, тільки от консервації ніяк не дають, то одне, то інше☺️. Все літо зрізаю черешки і прибираю в морозилку👍. Скажу так, без ревеню компот зовсім не той. Смак не буде таким насиченим👌. Тому завжди черешки додаю в компот під закатку і обов’язково морозим👍.
Інгредієнти
✅Пісочне тісто
400 гр борошна
200 гр крижаного вершкового масла
2 яйця
60 гр цукру
1 ст л холодного молока
10 гр розпушувача
1 пакетик ваніліну
Щіпка солі
✅Начинка
400 гр ревеню
5-6 ст л цукру
Пісочний пиріг з ревенем в духовці смачний покроковий рецепт
1. Готуємо тісто. Змішати борошно, розпушувач, цукор і натерти туди вершкове масло. Додати всі інгредієнти і замісити тісто. Прибрати в холодильник на 1 годину. Готуємо начинку. Ревінь очищаємо, нарізаємо на брусочки, додаємо цукор і ставимо тушиться.
2. Коли він стане м’яким, пробиваємо блендером до однорідної консистенції. Дістаємо тісто, відокремлюємо від нього невеликий шматочок для прикраси. Розкачуємо основну частину тіста товщиною десь 3 мм і вирізаємо круг.
3. По краях робимо надрізи і плетемо косу. В центр викладаємо начинку і прикрашаємо пиріг зверху. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Наш смачний і красивий пиріг з ревенем готов.
Відео рецепт 👇