Плетінка здобна з маком і цукром в духовці простий рецепт. Здоба з маковою начинкою – це завжди щось з дитинства. Коли дерева були великими, дні нескінченними, а бабусині пироги найсмачнішими на світі.
Інгредієнти
Для тесту:
* Масло вершкове – 40 р
* Борошно пшеничне – 350 г
* Яйце – 2 штуки
* Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 р
* Молоко – 150 мл
* Цукор – 50 г
* Ванільний екстракт – 1 ч. л
* Сіль – щіпка
Для макової начинки:
* Мак сухе – 150 г
* Цукор – 150 г
* Молоко – 50 мл
Плетінка здобна з маком і цукром покроковий рецепт
1. Для початку необхідно приготувати опару. Молоко злегка підігріти, додати 1 ст. л цукру із загальної кількості, 1 ст. л борошна і сухі дріжджі. Після того як опара підніметься і утворюється шапочка, додати до неї залишився цукор, яйце і один білок, жовток залишити для змазування рулету, сіль, ванільний екстракт і поступово додаючи просіяне борошно, почати заміс теста.
2. Як тільки тісто збереться, почати додавати м’яке вершкове невеликими шматочками. Готове тісто накрити рушником і поставити в тепле для підйому на 40-50 хвилин. Поки тісто підходить, приготувати начинку. У сотейнику змішати мак, цукор і молоко.
3. Уварювати суміш на невеликому вогні приблизно протягом 20 хвилин, щоб вся рідина випарувалася. Потім пробити начинку в блендері. Тісто обім’яти і розкачати його на присипаної борошном поверхні в прямокутник товщиною приблизно 0,5 см. і сторонами 30*40.
4. Змастити пласт м’яким вершковим маслом і рівномірно розподілити макову начинку. Згорнути пласт в рулет, гострим ножем розрізати рулет уздовж навпіл і переплести. Перекласти плетінку в змащену маслом форму і дати підійти 15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 180 градусів. Змастити плетінку жовтком і випікати 35-40 минут.
Відео рецепт 👇