Пломбір Шоколадний торт молочний з кремом домашній

Як зробити Шоколадний торт Пломбір молочний з кремом домашній рецепт простий.

Інгредієнти

✔️3 яйця (с1)
✔️130 гр.цукру
✔️30 гр.води
✔️30 гр.молока
✔️100 гр.борошна
✔️1 ч. л. розпушувача
✔️3 ст. л. какао-порошку
Крем:
✔️2 яйця (с1)
✔️30 гр.цукру
✔️120 гр.згущеного молока
✔️2 ст. л. кукурудзяного крохмалю/борошна
✔️220 мл молока
✔️130 гр.вершкового масла (82,5%)
Просочення:
✔️50 мл. молока
✔️0,5 ст. л. цукру
Глазур:
✔️2 ст. л. какао
✔️3 ст. л. цукру
✔️3 ст. л. сметани
✔️30 гр.вершкового масла

Шоколадний торт Пломбір молочний з кремом домашній покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 гр. Збити білки з половиною цукру до «пташиного дзьоба». Жовтки з другою половиною цукру збити до збільшення обсягу (хвилин 5). Влити до них молоко і воду. Просіяти до жовтків всі сухі інгредієнти на низькій швидкості перемішати. Додати білки і, тільки лопаткою, круговими рухами вмішати їх до борошняної маси. Підготувати кільце 17-18 див. Обернути його фольгою, дно застелити пергаментом, змастити краю маслом.
2. Вилити тісто і відправити в духовку на 30-35 хв (готовність, як завжди, перевіряємо шпажкою і інтуїцією) Крем. Всі інгредієнти, крім молока і олії, перемішуємо вінчиком в сотейнику до однорідного стану, не повинно бути грудочок. Вливаємо молоко, знову перемішуємо і ставимо на вогонь. Варимо, помішуючи, до загустіння (підуть великі бульбашки).

3. Обов’язково діставайте віночком до дна, щоб крем не пригорав. Остудити ~годину при кімн. t, підходячи і помішуючи періодично. М’яке масло збити міксером до пишноти і, продовжуючи збивати, додавати по 1-2 ст. л крему (дека), поки той не закінчиться. Для просочення змішати гаряче молоко з сахаром.
4. краще Збирати в кільці. Бісквіт розрізати на 3 коржі. Просочити кожен і змастити кремом (крім верхнього). Прибрати в холодильник на 3 години. Для глазурі всі інгредієнти змішати в сотейнику і нагріти, помішуючи, поки не отримаєте текучу глянсову массу.

5. Якщо занадто рідка, дайте трохи постояти, остудитися. Акуратно дістати торт з кільця, полити глазур’ю. Ножем або шпателем змастити нею боки. Прибрати ще на годину або більше в холодильник. Прикрасити за желанию.