Плов з нутом і свининою в казані на вогнищі узбецький рецепт. Я готувала перший раз плов на відкритому вогні і який же він смачний вийшов 😍. Це самий смачний плов з тих, що я пробувала.
Інгредієнти
🔹рис (у мене 1КГ)
🔹м’ясо 800гр
🔹морква 800-900гр
🔹цибуля 300-400гр
🔹нут 250-300гр
🔹олія соняшникова 200гр
🔹сіль і зіра за смаком.
🔹часник 1-2головки
Плов з нутом і свининою в казані на вогнищі узбецький покроковий рецепт
1. Нут з ночі замочити в холодній воді. Рис залити водою приблизно 60 градусів додати пару ложок солі і залишити на 60-90 хвилин. У казані треба добряче нагріти масло і обсмажити на ньому до червона цибуля. Далі додаємо м’ясо нарізане шматочками і також декілька хвилин обжариваем.
2. Слідом додаємо моркву. Додаємо сіль і зіру. Обсмажуємо до м’якості моркви. Вливаємо гарячої води. Додаємо нут і варимо на середньому вогні хвилин 30-40. Рис потрібно промити до прозорої води і розподілити його зверху на наш зирвак.
3. Бульйон повинен повністю покривати рис на 0,5-1 див. Якщо у вас мало рідини , долийте окріп. Не накриваючи кришку даємо рідини випаруватися. Як тільки вода випарується, збираємо рис в гору по центру і накриваємо крышкой.
4. зменшуємо Вогонь до мінімуму і паримо рис ще хвилин 30. Все в принципі гранично просто і дуже смачно. Обов’язково приготуйте плов своїм рідним і близьким 🌹.
Відео рецепт 👇