Пельмені в горщиках з сиром, грибами і сметаною в духовці

Як смачно зробити Запечені пельмені в горщиках з сиром, грибами і сметаною в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ласощі принесла, ви один раз спробуйте, потім по-іншому не будете готувати 👌 запевняю 🤚 Чесно кажучи, знайшла рецепт в одному грузинському каналі, думала грузинське блюдо😻

Інгредієнти

Для тесту
борошно 4 склянки
вода 200 мл
яйце 1 шт
сіль 1 ч. л.
Рослинна олія-2 ст/л

Начинка
свинина (з жирком) 300 г
яловичина-200г
цибуля ріпчаста 3 шт
сіль крупна 1-1,5 ч. л.
мелений перець
Кінза
Аджика-1-2 г/л
Зелена цибуля
Хмелі-сунелі
Насіння кінзи
Води-100-120 мл

Так
Гриби
Сир сулугуні
Сметана
Часник
Лавровий лист

Пельмені в горщиках з сиром, грибами і сметаною в духовці покроковий рецепт

1. Борошно просіяти гіркою в миску або на велику обробну дошку і зробити в центрі поглиблення. Розбити яйце, додати дрібку солі, рослинна олія. Невеликими порціями, вливаючи воду, замісити тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути у харчову плівку і залишити на 40-60 хвилин при кімнатній температуре.

2. Готуємо начинку: цибулю , зелень, воду збиваємо блендером (можна розрізати ножем), додаємо м’ясо, приправимо і гарненько замішуємо до однорідності. Тісто розділити на 4 частини. 1 Частину тіста розкачати в тонкий пласт, при необхідності, подпыливая тісто мукой.
3. Покласти на формочку, вставити начинку і закрити з 2 скачати тістом, як показала на відео 👌 А якщо у вас немає такої форми , можна ліпити звичайні пельмені. Все, пельмяшки вже готові 👌 Закинути в киплячу підсолену воду, довести до кипіння і відразу снимать.
4. Гриби порізати, Сир потерти на крупній тертці В кожен горщик додати по 3-4 ст. л. бульйону, в якому варилися пельмені і додати 2 ст. л. сметани, потім пельмені, часник, лавровий лист.

5. Посипати тертим сиром, закрити кришкою або тестом, як я , змащувати яйцем і поставити в розігріту духовку. Запікати 20-35 хвилин За смаком можна присипати свіжомеленим перцем. виходить дуже смачно і ароматно 🤤

Відео рецепт 👇