Плов з яловичини на плиті узбецький

Як смачно зробити Плов з яловичини на плиті узбецький рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Смачний плов принесла, дорогі. Сама дуже люблю, а ви любите? В коментарях напишіть, як вам моя подача?

Інгредієнти

500 р рис басматі або довгозерний
500 г яловичина (в основному готують бараниною)
500 г моркви
130 мл рослинного масла
50 г вершкове масло (або топлене)
2 невеликі цибулини
1 невеликих сухих гострих перчика(за бажанням)
часник – 1 шт.
1 ст. л. сушеного барбарису
1 ст. л. зіри
1 ч. л. насіння коріандру
Сіль
Чорний перець

Для подачі:
Відбивна яловичина (можна з молоком збивати в блендері)-3 ст/л
Половину яйця
Сіль
Перець

Плов з яловичини на плиті узбецький покроковий рецепт

1. Рис для узбецького плову в казані промити холодною водою, міняючи її кілька разів. М’ясо вимити і нарізати кубиками. 3 цибулини і всю моркву очистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву – довгими брусками . Часник очистити від верхньої лушпиння, але не розділяти на зубчики. Казан або товстостінну каструлю, розігріти, влити олію і прожарити його до появи світлого серпанок. Підготувати казан (основу узбецького плову).

2. Покласти в казан нарізану цибулю і, помішуючи, обсмажити до темно-золотистого кольору протягом 5-7 хв. Стежте, щоб він не пригорів. Додати до цибулі нарізане м’ясо (я м’ясо 2-3 хвилина кип’ятила і вилила воду, по-іншому не можу 🥹)Помішуючи кулінарної лопаткою, смажити інгредієнти зірвака до коричневої рум’яної скоринки. Це може зайняти близько 10-15 хвилин. Викласти в казан до м’яса з цибулею моркву. Смажити. Потім вміст казана перемішати і готувати 10 хвилин, злегка помішуючи лопаткою. Додати приправи, Зменшити вогонь до середнього і готувати, поки морква не стане м’якою, 7-10 мин.

3. Влити в казан окріп, Покласти гострий перець. Зменшити вогонь і тушкувати зірвак 1 годину. Рис ще раз промити, дати стекти воді. Викласти рис на казан плову рівним шаром, збільшити вогонь до максимуму і влити через шумівку в казан окріп, так щоб він покрив рис . варити до готовності. в цей час готувати м’ясо для подачі: в відбите м’ясо додати половину яйця, приправи і перемішати до однорідності мінімум хвилин 10. далі все робити так як показала на відео. це дуже смачно і красиво, обов’язково пробуйте.

Відео рецепт 👇