Сьогодні у нас до чаю торт “Подарунковий” (за Гостом) – це ніжний бісквіт, просочений сиропом, крем “Шарлот” і велика кількість смаженого арахісу. Як зробити Торт Подарунковий за гостом срср домашній рецепт простий.
Інгредієнти
🔸 4 яйця,
🔸 120 г цукру,
🔸 90 г борошна,
🔸 30 г крохмалю,
🔸 1/2 ч. л. розпушувача,
🔸 ванілін.
(сироп):
🔸 80 г цукру,
🔸 90 г окропу,
🔸 15 г коньяку.
(крем):
🔸2 жовтки,
🔸140 г цукру,
🔸100 г молока,
🔸15 г коньяку,
🔸160 г вершкового масла,
🔸 ванілін.
(оформлення):
🔸 200 г арахісу,
🔸 2 ч. л. цукрової пудри.
Подарунковий Торт по госту срср домашній покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром і ставимо миску на парову баню. Пам’ятаємо, що дно миски не повинно торкатися води, інакше яйця завариться.
Суміш нагріваємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Знімаємо з лазні і збиваємо масу міксером до стійкості. Слід від віночків в добре збитих яйцях довго не зникає.
Змішуємо борошно, крохмаль і розпушувач (за бажанням), просіваємо і вмішуємо в цукрово-яєчну масу.
вистилаємо Дно форми пекарської папером, бортики не змащуємо.
Викладаємо тісто у форму і випікаємо при 170 градусах до готовності.
Охолоджуємо бісквіт, перевернувши форму на грати. Виймаємо бісквіт з форми і даємо йому вистоятися 8-10 год. Ріжемо на 2-3 коржа.
Суміш нагріваємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Знімаємо з лазні і збиваємо масу міксером до стійкості. Слід від віночків в добре збитих яйцях довго не зникає.
Змішуємо борошно, крохмаль і розпушувач (за бажанням), просіваємо і вмішуємо в цукрово-яєчну масу.
вистилаємо Дно форми пекарської папером, бортики не змащуємо.
Викладаємо тісто у форму і випікаємо при 170 градусах до готовності.
Охолоджуємо бісквіт, перевернувши форму на грати. Виймаємо бісквіт з форми і даємо йому вистоятися 8-10 год. Ріжемо на 2-3 коржа.
2. (сироп):
Цукор заливаємо крутим окропом, перемішуємо до розчинення і даємо повністю охолонути.
Додаємо коньяк, перемешиваем.
Цукор заливаємо крутим окропом, перемішуємо до розчинення і даємо повністю охолонути.
Додаємо коньяк, перемешиваем.
3. (крем):
В каструлю з товстим дном поміщаємо: цукор, ванілін, жовтки, молоко.
При постійному перемішуванні доводимо суміш до кипіння і варимо до загустіння.
Охолоджуємо заварную основу до кімнатної температури.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаємо заварную основу в масу.
Додаємо коньяк, перемешиваем.
В каструлю з товстим дном поміщаємо: цукор, ванілін, жовтки, молоко.
При постійному перемішуванні доводимо суміш до кипіння і варимо до загустіння.
Охолоджуємо заварную основу до кімнатної температури.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаємо заварную основу в масу.
Додаємо коньяк, перемешиваем.
4. (оформлення):
Арахіс сушимо в духовці, очищаємо і подрібнюємо у велику крихту.
Просочуємо 1/3 частиною сиропу перший корж і промазуємо кремом.
Чинимо так само з усіма коржами.
Промазуємо боки торта і обсипаємо горіхами, посипаємо цукровою пудрою
Арахіс сушимо в духовці, очищаємо і подрібнюємо у велику крихту.
Просочуємо 1/3 частиною сиропу перший корж і промазуємо кремом.
Чинимо так само з усіма коржами.
Промазуємо боки торта і обсипаємо горіхами, посипаємо цукровою пудрою