Полента каша з кукурудзяної крупи простий рецепт.
Інгредієнти
кукурудзяна крупа 1 склянку
вода-5 склянок
сіль 1 год л (за бажанням)
оливкова олія 2 ст л
розмарин 1 ст л (або гілочка свіжого)
Полента каша з кукурудзяної крупи покроковий рецепт
1. Яйця з цукром збивати, додаємо масло, сметана , збиваємо. Всипати просіяне разом з розпушувачем борошно і замісити м’яке тісто. Розділити тісто на 4 рівних частин. Кожну частину тіста розкачати на папері для випічки в тонкий пласт, як показала на відео. Випікати кожен корж в попередньо нагрітій до 200°C духовці до светла.
2. Відварюємо кукурудзяну кашу: у сотейник засипаємо кукурудзу, сіль і воду; включаємо плиту і перемішуємо вінчиком. Далі готуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи (щоб не було грудочок) ~15 хвилин. Змащуємо форму оливковою олією і викладаємо туди кашу, трясемо форму гарненько, щоб розподілити кашу равномерно.
3. Остуджуємо і відправляємо в холодильник на ~1-2 години (можна на ніч). Розрізаємо затверділу кашу на квадратики або як вам буде зручніше. На сковороду: оливкова олія + розмарин + шматочки каши.
4. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки. 10-12 хвилин. Так, щоб коржі сильно не порумянились. Остиглі коржі промазати джемом. Залишилися шматочки випеченого тіста можна розкришити на дрібні крихти і використовувати для обсипання изделия.
Відео рецепт 👇