Полуничне маршмеллоу домашнє з желатином

Полуничне маршмеллоу домашнє з желатином простий рецепт. Багато зробили припущення, що це буде і так, багато були близькі! Це домашній зефір, який взагалі не відрізняється від покупного! На цей раз за основу взяла рецепт у Насті Зурабовой, до цього робила трохи інакше! Готується дуже швидко, інгредієнтів по мінімуму, але так, цукру тут багато! Рекомендую не полінуватися і приготувати!

Інгредієнти

150-200 гр полуничного пюре (можете взяти будь-яку іншу ягідне пюре)
30 гр желатину
120 гр води
420 гр цукру
60 гр глюкозного або інвертного сиропу
(Можна купити в будь-якому кондитерському магазині)
Вершкове або рослинне масло для змазування форми і ножа
20 гр кукурудзяного крохмалю
50 гр цукрової пудри

Полуничне маршмеллоу домашнє з желатином покроковий рецепт

1. Желатин замочити в ягідному пюре на 15 хвилин. У каструлі з’єднати цукор, воду, сироп, перемішати! Нагріти суміш до повного розчинення цукру. Далі нам потрібно довести суміш до 116-118 градусів. Прибрати з плити і остудити до 90 гр. Поки сироп остигає, потрібно розтопити ягідне пюре з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі короткими імпульсами кожні 15 сек.
2. Викласти у велику ємність наше пюре і збити міксером 1-2 хвилини на низьких обертах. Далі влити тонкою цівкою наш сироп, який охолов до 90 градусів, не припиняючи збивати. Збити 5-7 хвилин, маса повинна збільшитися в 2-3 рази, стати пишною і блискучою. Далі змастити форму рослинним або вершковим маслом.
3. Вилити нашу масу, розрівняти, накрити харчовою плівкою, я робила так, щоб плівка не торкалася до масі. Залишити на ніч або мінімум 6 годин при кімнатній температурі. Для обсипання змішати крохмаль і цукрову пудру. Викласти масу на обробну дошку, присипану трохи крохмалем і пудрой.
4. Розрізати на порції і обваляти в обсипці. Ніж повинен бути гострим і добре змазаний маслом інакше маса буде прилипати. Зберігати при кімнатній температурі контейнере.