Полуничний чізкейк з випічкою без сиру

Як зробити Полуничний чізкейк з випічкою без сиру простий рецепт. Сезон полуниці в самому розпалі, а це означає, що десерти теж варто адаптувати під 🍓 І якщо зі смузі, меренговым рулетом і бісквітними тортами більш-менш все зрозуміло, то чізкейки готуються не так часто, а даремно. Рекомендую приготувати до майбутніх вихідних.

Інгредієнти

(форма 20 див.)

Конфітюр:
Полуниця – 200 р.
Крохмаль – 3 р.
Цукор – 20 р.
Цукор і крохмаль змішати.

Основа:
Печиво – 250 р.
Вершкове масло – 100 р.

Начинка:
Вершковий сир – 750 р.
Цукор – 250 р.
Крохмаль – 15 р.
Сіль – 1/3 ч. л.
Цедра лимона – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Жовтки – 2 шт.
Вершки – 100 р.
Сік лимона – 2 ст. л.
Конфітюр – весь

Полуничний чізкейк з випічкою без сиру покроковий рецепт

1. Конфітюр:
Полуницю пюрировать, довести до кипіння і , постійно помішуючи, всипати дощиком крохмаль і цукор. Проварити до загустіння (2 хвилини після закипання), зняти з вогню, охладить.
2. Основа:
Печиво подрібнити в дрібну крихту. Вершкове масло розтопити, влити в крихту. Маса повинна вийти як мокрий пісок. Дно рознімної форми простелити пергаментом (дно цілісного кільця досить обернути 2 шарами фольги), розподілити пісочно-масляну суміш по дну і бортикам форми. Відправити заготівлю холодильник.
3. Начинка:
Сир, цукор, крохмаль, сіль, цедру лимона, перемішати (можна з допомогою блендера). Додати конфітюр, перемішати. По одному ввести яйця і жовтки, ретельно вимішуючи масу після кожного яйця. В кінці додати вершки і лимонний сік, перемішати. Вилити сирну масу на заготовку.
4. Випікати перші 7-10 хвилин при 200. Потім знизити температуру до 110• і випікати до готовності (центр чізкейку повинен трохи злегка тремтіти ~ 5 см в центрі). Час випікання ~90 хвилин (залежить від духовки). Готовий чізкейк залишити в духовці з відчиненими дверцятами до повного остигання, потім відправити в холодильник.