Кешью кейк з фініками на кокосовому молоці

Як зробити Кешью кейк з фініками на кокосовому молоці рецепт простий 🍰 Це торт без випічки, без цукру, без глютену і без лактози, при цьому за смаком і текстурою він ні чим не поступається класичним десертів, а на мою думку їх навіть перевершує, особливо в шоколадному варіанті 👌

Інгредієнти

На форму 16см нам знадобиться:

сирі Горіхи кешью – 90 гр
замочені Горіхи кешью – 250 гр (вага вже набряклих горіхів , сирих – 170 гр)
Фініки – 130гр
Кокосове молоко – 400 гр
Сироп топінамбура – 40 гр
Масло какао – 30 г
какао Порошок – 30 гр
Агар-агар – 5 гр
Сіль – щіпка

Кешью кейк з фініками на кокосовому молоці покроковий рецепт

1. Перше, що потрібно зробити, це звільнити місце в морозилці , цей торт ми будемо заморожувати. Замочуємо горіхи кешью (ту частину, яка піде в крем 170 гр)у воді на 10-12 годин. Готуємо основу , об’єднуємо сирі !горіхи кешью + фініки, подрібнюємо все в блендері і викладаємо на дно формы.
2. Готуємо крем: Об’єднуємо набряклі горіхи кешью + половину ваги кокосового молока (200 гр) + сироп топінамбура + розтоплене масло какао + какао порошок + сіль , все пробиваємо блендером до однорідності. 200 гр кокосового молока + агар-агар об’єднуємо в сотейнику і постійно помішуючи доводимо до кипіння і проварюємо минуту.
3. Акуратно частинами вводимо гарячу масу в основну, перемішуємо і ще раз збиваємо в блендері. Викладаємо масу у форму на корж і прибираємо в морозилку на 2-4 години, якщо Ви приготували торт перед торжеством , потім перекладаємо в холодильник для подальшої стабілізації 8-10 годин, прикрашаємо перед подачею . цей торт можна зберігати в морозилці до 3-х місяців 😉.

Відео рецепт 👇