Полуничний пиріг Шарлотка

Полуничний пиріг Шарлотка простий рецепт в духовці 🍓 Ніжна і ароматна ✨

Інгредієнти

На форму 22 см:

Борошно 260 гр
2 великих яйця
Ванільний цукор 20 гр
Цукор 140 гр
Сметана 20% 160 гр
Розпушувач 1 ч. л. з гіркою
Сода 1/4 год л
Сіль щіпка
Вершкове масло 50 гр
Полуниця 300 гр

Полуничний пиріг Шарлотка покроковий рецепт

1. Цукор з яйцями збиваємо в густу піну. Масло розтоплюємо і остуджуємо. Додаємо масло, сметану, збиваємо. Просіваємо частинами борошно з сіллю, содою і разрыхлителем.
2. Перемішуємо лопаткою або віночком до однорідності. Частина полуниці вводимо шматочками. Частину можна потім зверху викласти часточками. Духовку гріємо до 170 градусов.
3. Форму змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном. Випікаємо близько 50-60 хв до сухої зубочистки. Даємо охолонути і посипаємо пудрой.