Як зробити Полуничний торт тірамісу без яєць з кремом з маскарпоне простий рецепт.
Інгредієнти
400 гр печива савоярді
500 гр маскарпоне
400 гр вершків 32%
130-180 гр цукрової пудри
500 гр полуниці + ще трохи для прикраси
120-150 гр цукру
50 гр очищених фісташок
м’ята для прикраси
Полуничний торт тірамісу без яєць з кремом з маскарпоне покроковий рецепт
1. Якщо лінь, то з полуничним пюре можна не морочитися, а просто нарізати і прокласти шматочки полуниці між шарами маскараоне і савоярді, а можна просто прикрасити тірамісу зверху половинками полуниці і подрібненими фісташками! Але якщо вам хочеться смакоти, то переходьте до наступного пункту 🍓
2. Полуницю перебираємо, миємо, висушуємо на паперовому рушнику і кладемо в чашу блендера, потім додаємо 120-150 г цукру (солодкість регулюйте по вашому смаку) і робимо полуничне пюре. За бажанням, отриману масу можна протерти через дрібне сито, щоб видалити насіння, але це зовсім необязательно.
3. Збиваємо сир з цукровою пудрою, окремо збиваємо холодні вершки. Далі все з’єднуємо і гарненько перемішуємо до кремоподібного стану. Тепер підбираємо відповідну форму для тірамісу і починаємо чаклувати. Для початку викладаємо печиво савоярді цукрових стороною вгору першим шаром на дно формы.
4. Зверху викладаємо полуничне пюре (або нарізану полуницю) і гарненько змащуємо кремом. Потім повторюємо процедуру з печивом та полуничним пюре ще раз, викладаючи другий слой.
5. Зверху знову ж крем, розрівнюємо лопаткою, викладаємо полуницю і посипаємо подрібненими фісташками і відправляємо на кілька годин в холодильник просочуватися! Перед подачею прикрашаємо листочками м’яти і насолоджуємося в приємній компанії! 🍓 Повірте, ви не пошкодуєте!!!!