Полуничний торт з кремом чіз і сирним мусом

Полуничний торт з кремом чіз, сирним мусом і шоколадним бісквітом простий рецепт.

Інгредієнти

Для бісквіта:
яйця – 4 шт
цукор – 170 г
борошно – 120 г
какао – порошок- 25 р
розпушувач – 5 р
рослинну олію – 20 р

Для сирного мусу:
сир – 500 г
згущене молоко – 380 г (1 банка)
желатин – 20 г
вода – 100 мл

Крем-чіз для покриття:
сирний сир – 400 г
вершки 33-35 % – 100 р
цукрова пудра – 40 р

Мережива
білий шоколад – 60 г
вершки 33-35 % – 30 р
червоний барвник

Полуниця бажано однакового розміру – 200 г

Полуничний торт з кремом чіз і сирним мусом покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо бісквіт. До яйцям додати цукор збити міксером до побіління маси, приблизно 2-3 хвилини. Влити рослинне масло, перемішати. З’єднати сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, розпушувач. В два етапи ввести в яєчну суміш. Тісто вилити у форму на 26 див. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 35 минут.

2. Бісквіт остудити. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 6-8 годин. Бісквіт розрізати уздовж. З верхнього коржа вирізати коло діаметром 19 см за допомогою миски, в якій будемо збирати торт. Нижній корж висотою 1,5 см. укласти в миску застелену харчовою плівкою. Просочити сиропом (молоко 150 мл цукор 1 ст. л.).

3. Робимо сирний мус. Желатин замочити у воді і залишити набухати. Потім розпустити в мікрохвильовці імпульсами до розчинення желатину. В іншій мисці з’єднати сир і згущене молоко. Додати розпущений желатин. Масу залишити на деякий час при кімнатній температурі щоб вона загусла. Вилити сирний мус в миску з коржем. Але не весь!

4. Викласти ягоди полуниці. Зверху покрити рештою мусом. Далі накриваємо коржем і просочуємо його просоченням. Зверху харчова плівка і прибрати в холодильник на 6 часов.

5. Зробити крем-чіз на вершках. Об’єднати всі інгредієнти збиваючи міксером. Покрити торт. Торт я прикрасила зверху шоколадом. Білий шоколад залити гарячими сливками.

6. Перемішати, додати барвник. Обов’язково остудити до кімнатної температури, потім прикрасити торт.

Відео рецепт 👇