Помідори з болгарським перцем і часником на зиму

Тут у мене в банках заховані помідори СВІЖІ на зиму за рецептом моєї мами 🙈
Помідори з болгарським перцем і часником на зиму простий рецепт. Вже два роки поспіль мама взимку пригощає нас цими помідорами. Сказати, що вони смачні, – не сказати нічого. Вони просто 🔥. Я зазвичай такі рецепти уникаю 🤷🏼♀️
Але в цьому році мені кортить, хоч жовтень закінчується вже, а банки хочеться крутити і крутити нескінченно. Ну і, як кажуть, на ловця і звір біжить)) я Вийшла за фруктами і овочами в найближчий овочевий кіоск, а тут така удача – зелені і злегка бурі помідори продають. Та ще й за три копійки, ну як тут повз пройти. Аж ніяк. Взяла. Навертела баночок і тепер поспішаю поділитися рецептом з вами.

Інгредієнти

🔸4 кг. помідорів;
🔸12 шт. солодких перців;
🔸6 шт. гострих перців;
🔸5 (великих) головок часнику;
🔸200 гр. цукру;
🔸200 гр. оцту;
🔸200 гр. масла;
🔸4 ст. л. солі;
🔸6 шт. таблеток аспірину;
🔸1 пучок петрушки;
🔸1 пучок базиліка.

Помідори з болгарським перцем і часником на зиму покроковий рецепт

1. Помідори порізати шматочками. Перці з часником подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку і додати до помідорів. Петрушку і базилік порізати і теж відправити до помидорами.

2. Засипати сіллю, цукром, подрібнені аспірином і залити все це пишність олією і оцтом. Дати постояти годину, перемішати і залишив ще на три-чотири години. Періодично потрібно помешивать.

3. Далі, потрібно простерилізувати банки і розкласти в них мариновані помідори. Закатати і прибрати в холодильник на зберігання. ⠀ У мами такі помідори в холодильнику зберігаються рік і довше. ⠀ У нас, думаю, що так довго не простоят.