Повітряний меренговый рулет тане в роті

Найніжніший меренговый рулет — повітряний і просто тане в роті! Не пп! Але іноді можна😉 Якщо зберегли рецепт, відмітьтеся, будь ласка, в коментарях❤️👇 ⠀ Я зовсім недосвідчений кулінар, але ручаюся, це дуже смачно! Чоловік просить завтра ж повторити «нежнятину-смакоту»😁 ⠀ Ключовий момент тут — добре збити білки і крем (збивати потрібно багато). Готуємо Повітряний меренговый рулет тане в роті рецепт простий.

Інгредієнти

Корж:
6 яєчних білків С1
250 г. цукрової пудри
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. лимонного соку
Мигдальні пелюстки за бажанням

Крем:
200 мл 33% вершків
100 р. сиру маскарпоне (іншого крем-чизай)
100 р. сах. пудри
Варення, конфітюр або свіжі ягоди за смаком

Повітряний меренговый рулет тане в роті покроковий рецепт

1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків, щоб жовток не потрапив в білок. Яйця беремо кімнатної температури. Збиваємо білки до піни. У три прийоми додаємо пудру. Збиваємо ще 10-15 хв. Додаємо крохмаль і лимонний сік, перемішуємо на низькій швидкості. На застелений пергаментом деко розподіляємо білкову масу, відступаючи 1 см від краев.

2. Присипаємо мигдалевими пелюстками. Випікаємо при 150 градусах 30 хвилин. Режим верх-низ без конвекції. Корж повинен стати злегка золотистим. Накриваємо листом пергаменту і решіткою для духовки і перевертаємо. Знімаємо зверху пергамент, на якій випікався корж, даємо повністю охолонути. ⠀

3. Для крему збиваємо вершки. Додаємо сир і цукрову пудру і ще раз збиваємо. Не перевзбейте, контролюйте цей момент. Інакше крем розшарується. Покриваємо корж кремом. Зверху розподіляємо варення/ягоди/конфітюр. Згортаємо рулет за допомогою пергаменту. Прибираємо на 2-4 години в холодильник і насолоджуємося!

Відео рецепт 👇