Шоколадний ПП-торт. Ні краплі не поступається звичайному торту👍 Дуже соковитий і смачний. Не старіюча класика з шоколадними коржами і ванільним кремом. Та ще й бісквіт швидкий в мікрохвильовці 👍Як зробити ПП шоколадний торт з кремом з рікотти і вершків рецепт простий.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 р. 210/7/14/13
На діаметр 16 см:
Бісквіт:
🔸Банан – 1 шт
🔸Яйця – 2 шт.
🔸Кефір (у мене 2.5%) – 50 г
🔸Какао – 15 р
🔸Вівсянка мелена – 90 г (можна борошно)
🔸Розпушувач – 1 ч. л.
🔸Підсолоджувач
Крем:
🔸Вершків 33-35% – 200 р
🔸Рікотта (у мене лайт) – 250 р
🔸Підсолоджувач, ванілін
Просочення:
🔸Джем/сироп/ солодка вода ~50г (у мене джем без цукру)
Для прикраси:
🔸Шоколад 20 г + молоко
ПП шоколадний торт з кремом з рікотти і вершків покроковий рецепт
1. Банан, яйця та кефір збити блендером. Додати всі сухі інгредієнти і перемішати. Вилити у форму і випікати в мікрою 5-6 хв. Або в духовці при 180 хвилин ~40.
2. Остудити і розрізати на 3 коржі. Для крему збити вершки з підсолоджувачем до густоти. Додати рікотта і ще раз взбить.
3. Збираємо торт: Зручно це робити в ацетатної плівки або рознімної кільці, але не обов’язково. Кожен корж просочуємо і промазуємо кремом.
4. Верхній корж кремом можна не покривати, а як я, покрити шоколадом.
Відео рецепт 👇