Пиріг галета на сметані фруктово ягідний

Як зробити пиріг галета на сметані фруктово ягідний рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
100 г сл. олії (підморозити)
100 г холодної сметани
25 г цукру
250 г борошна
щіпка солі.

Начинка: будь-які фрукти/ягоди
50 г цукру змішати з 15 г кукурудзи, п. крохмалю. Цієї кількості вистачить на 2 маленькі галети. Т. к. я готувала 4, пропорції подвоїла.
Для змазування: 20 г сл. масла.

Пиріг галета на сметані фруктово ягідний покроковий рецепт

1. В чашу фудпроцессора (блендера) висипала борошно, сіль, цукор, олія кубиком. Збила короткими імпульсами до дрібної крихти. ⠀ Далі, хто не впевнений у борошні, сметану краще відразу все не додавати. Залиште хоча б 1 ч. л. Додати завжди встигну. На той випадок, якщо в блендері тісто здасться сухим і не буде збиратися в кому. Додала сметану (всю відразу), короткими імпульсами збила, поки тісто не зібралося в кому. Довго не замішуємо! ⠀
2. Стіл посипала борошном, виклала тісто, ніжно притискаючи зібрала в кому. Далі тісто ділимо на бажану кількість: 2-3-4. Зазвичай я ділю на 2 частини. Сьогодні мені захотілося 4 маленькі галети. Кожну округлила, приплюснула, загорнула в плівку, прибрала в холодильник (40-60 хв). ⠀ Стіл подпылила борошном, тісто теж, після розкрутила в коло ≈ Ø 19 см, товщина тесту ≈ 3 мм. ⠀
3. З допомогою качалки перенесла тісто на деко застелений. На середину висипала цукор з крохмалем, розподілила по коржику, не доходячи до краю ≈3 див. Поверх цукру виклала фрукти/ягоди. Краї завернула до середини, складочкой. Змастила їх розтопленим маслом, посипала цукром. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 30 мин.
4. Дивіться по своїй духовці! У мене сьогодні духовка якось дивно себе вела. Так що я випікала 20 хв. на режимі верх/низ, а після в режимі “конвекція” 5-10 хв. Готовим галетам дала повністю охолонути на решетке.
5. Якщо немає блендера, то в борошно натираємо на крупній тертці масло, перемішуємо скребком/ножем до дрібної крихти, додаємо сметану, знову перемішуємо скребком, поки не почне збиратися в ком.