П’ятниця – день закусочної випічки. Як зробити Пиріг Галета з лисичками і соусом морнэ рецепт простий в духовці. Як зазвичай тісто за вашим бажанням, але я рекомендую саме це. Дуже смачне.
Інгредієнти
Тісто на вершковому сирі
сирний Сир вершковий кімнатної температури 85 р
Вершкове масло кімнатної температури 115 р
Сіль 2 г
Цукор 1 р
Борошно пшеничне 140 р
Чебрець сушений
Начинка
Лисички 600 г
Цибуля ріпчаста 150 г
Олія рослинна 15 г
Масло вершкове 15 г
Чебрець
Сіль
Соус морнэ
Масло вершкове 15 г
Борошно пшеничне 30 г
Молоко 240 р
Сіль
Свіжозмелену чорний перець
Мускатний горіх на кінчику ножа
Сир твердий, крупно натерти 100+20 г
Пиріг Галета з лисичками і соусом морнэ покроковий рецепт
1. Тісто: змішати сир з маслом, додати борошно, сіль, цукор, чебрець, перемішати до об’єднання, не додавати борошно, тісто не щільне. Обернути плівкою, в холодильник мінімум на 60 минут.
2. Начинка: гриби протерти паперовим рушником, порізати. Цибулю порізати. Гриби і цибулю нарізайте за бажанням крупно або дрібно. На суху сковороду покласти гриби, випарити рідину, відкласти. В звільнилася сковороду налити масло рослинне, додати вершкове масло, обсмажити цибулю до м’якості, повернути до цибулі гриби, тушкувати разом пару хвилин. Посолити, додати чебрець. Остудить.
3. Соус морнэ: на слабкому вогні у сотейнику розтопити вершкове масло, всипати муку, помішуючи довести до пінистого стану, готувати ще 2 хвилини, не дозволяючи масі потемніти. Паралельно підігріти молоко, довести до кипіння, не кип’ятити. Зняти борошняну суміш з вогню, збиваючи вінчиком влити молоко, довести до однородности.
4. Повернути на вогонь, помішуючи готувати до загустіння, зняти з вогню. Додати сіль, перець, мускатний горіх, натертий на крупній тертці сир (100 г). Збірка і випічка: духовку розігріти до 200С. Підготувати деко. Тісто розкачати в коло. Викласти половину начинки з грибів на тісто, залишаючи по краю 4-5 см без начинки.
5. Розподілити соус за начинку з грибів, поверх соусу розподілити залишилися гриби. Защипати галету. Присипати сиром (20 г) і гілочками чебрецю. Випікати до золотистого кольору приблизно 20 хвилин. Злегка остудити. Подавати в теплому вигляді під белое.