Пиріг Галета з марципаном і грушами

Самий літній, що може бути – галета! Пиріг Галета з марципаном і грушами простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
150 г пшеничного борошна
20 г цукрової пудри
115 холодного вершкового масла 82,5%
1/2 ч. л. солі
30 мл крижаної води

Для кедрового марципана:
115 г кедрового макухи
100 г цукру
1 яйце ІЗ
60 г вершкового масла 82,5%

Для начинки:
3-4 невеликих груші

Додатково:
Сир з блакитною цвіллю для подачі
Яйце для змащування галети
І трохи цукру для прикраси

Пиріг Галета з марципаном і грушами покроковий рецепт

1. Борошно з’єднайте з цукровою пудрою і холодним вершковим маслом, посоліть. За допомогою ножа, різкими рухами з’єднайте борошно з маслом, повинна вийти крихта. Потім додайте крижану воду, і замісіть тісто. Скачайте з тіста кулю, викладіть його на пекарській папір, накрийте другим аркушем паперу і розкачайте тісто в пласт. Приберіть заготівлю ра 30-40 хвилин холодильник.

2. Я використовую кедровий макуха, можна взяти і кедрові горіхи. Макуха змішайте з цукром в чаші блендера. Измельчитесь в борошно. Додайте яйце, перемішайте, додайте м’яке вершкове масло і знову перемешайте.

3. Груші розріжте навпіл, вийміть серцевину. Надріжте груші, як на відео, не прорізаючи плодоножку.

4. Охолоджене тісто викладіть на деко, прямо на папері, на якій його розкатували, прибравши верхній шар. У середину покладіть марципан, зверху викладіть груші, загорніть краї тіста. Змастіть краї галети яйцем і присипте цукром. Випікайте 20-25 хвилин, у духовці заздалегідь розігрітій до 190С. При подачі прикрасити сиром з блакитною плесенью.

Відео рецепт 👇