Пиріг Кіш з лососем, помідорами, яйцем і сиром на вершках

Як зробити смачний Пиріг Кіш з лососем, помідорами, яйцем і сиром на вершках рецепт простий в духовці. ⠀ Я віддаю перевагу на свята цікаві не повсякденні страви, ніж просто тазик олів’є. Ось як часто ви готуєте кіш з лососем? По-моєму, Новий рік – відмінний привід, так і готується просто)) ⠀ В якості начинки сюди підійде сьомга, форель, горбуша чи можна взагалі взяти курку/ індичку. За бажанням можна ще додати шпинат або брокколі. ⠀ ⠀

Інгредієнти

На форму ~ 27 см

Пісочне тісто:
* вершкове масло – 120 г
* борошно – 200 г
* цукор – 1 ст. л.
* сіль – 1 ч. л.
* яйце – 1 шт.

Начинка:
* сьомга/ форель/ м’ясо птиці – 400 р
* черрі – 3 шт.
* кріп – пару гілочок
* яйця – 3 шт.
* вершки 10% – 200 р
* сир – 40 р
* сіль ~ 1/4 ч. л.

Пиріг Кіш з лососем, помідорами, яйцем і сиром на вершках покроковий рецепт

1. Пісочне тісто:
1. Змішуємо вершкове масло кімнатної температури, борошно, сіль і цукор. Перетираємо в крихту.
2. Додаємо яйце, замішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник ~ на 30 хвилин.
3. Дістаємо тісто, викладаємо у форму і формуємо основи (можна розкачати, але я дуже не люблю розкачувати тісто 😅). Дно протикаємо виделкою.
4. Випікаємо при 180 С ~ 10 минут.

2. Начинка:
1. Рибу або курку кришимо невеликим кубиком. Черрі ріжемо навпіл, кріп дрібно кришимо.
2. Змішуємо яйця, вершки, сіль і натертий сир.
3. Дістаємо основу з духовки, викладаємо начинку і поливаємо вершково-яєчним соусом.
4. Прибираємо в духовку на 30-35 хв при 180 С.

3. Готово!