Як зробити смачний Пиріг кіш з сиром, зеленню на вершках з пісочним тістом рецепт простий в духовці. Один з моїх улюблений пирогів на всі часи – кіш. Що характерно, незмінна тут тільки концепція, а начинки змінюються в залежності від сезону і продуктового набору в холодильнику😄 Сьогодні був кіш з сиром і зеленню. Взагалі, я люблю щоб з м’ясом або рибою😄, але сьогодні такий варіант. І він дуже навіть хороший! Рецепт дуже простий і на око, тому що у мене сіла батарея в терезах😄 Ой-е-ія-иеоо… Місяць тому😅
Інгредієнти
На форму 16 см:
Пісочне тісто:
1 ст. борошна
80 гр вершкового масла
1/4 ч. л. солі
1 яйце С2
Начинка:
200 гр сиру 9%
2 яйця
Пучок зелені за смаком (у мене шпинат, мангольд і зелена цибуля)
150 мл вершків
50 гр твердого сиру
Сіль, мускатний горіх по дрібці
Пиріг кіш з сиром, зеленню на вершках з пісочним тістом покроковий рецепт
1. Пісочне тісто: Всипати борошно в миску і змішати з сіллю. У ту ж миску додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і борошно перетерти з маслом в крихту. Яйце попередньо збовтати виделкою і влити в крихту. Швидко перемішати руками і зібрати тісто в кулю. Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник на полчаса.
2. По закінченні цього часу вийняти тісто. Розкачати його до товщини 3-4 мм. Це зручно робити між двома аркушами паперу для випічки. Перенести тісто на форму і укласти акуратно, формуючи бортик і обрізавши надлишки. Дно і боки основи з тіста наколоти виделкою. Випікати в розігрітій до 190С духовці 10 минут.
3. На цьому етапі можна застелити основу перед випіканням пекарської папером і помістити всередину горох або рис. Це не дасть тесту роздутися. Мені найчастіше день це робити, і я так не делаю.
4. Поки печеться основа можна приготувати начинку: Зелень дрібно нарізати. Змішати з сиром. Яйця збити виделкою, додати вершки, сіль, мускатний горіх. Викласти начинку всередину піщаної основи, посипати натертим сиром, розкласти зверху кілька листочків зелені для прикраси. Випікати до рум’яного бортика близько 20 минут.