Пиріг Коблер з виноградом і яблуками простий рецепт. Тісто ніжне, багато начинки (до речі, можна використовувати практично будь-які ягоди і фрукти). З морозивом ідеально 👌Кукурудзяний крохмаль можна замінити на картопляний або на борошно.
Інгредієнти
Виноград 500г
Яблука 500г
Цукор 30г
Сік апельсина (якщо ягоди соковиті, то можна з’єднані додавати) 150мл
Кардамон і кориця 1чл
Сіль щіпка
Крохмаль або борошно 1-2стл (якщо більш соковиті ягоди/фрукти, то беріть 2-3стл)
Тісто:
Борошно 250г
Розпушувач 10г
Цукор 70г
Сіль 2г
Вершкове масло-100г
Кефір 100г
Пиріг Коблер з виноградом і яблуками покроковий рецепт
1. Борошно, сіль, цукор, розпушувач і перемішати віночком, додати шматочки масла, розтерти в крихту. Додати кефір і замісити тісто быстро.
2. Яблука порізати, додати виноград, цукор, кардамон, корицю, перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб фрукти дали сік, додати апельсиновий сік і крохмаль/борошно ; перемешать.
3. Викласти зверху шматочки тесту, посипати цукром (можна сумішшю цукру і кориці). Випікати 35-40 хвилин при 180-200С. Подавати з кулькою мороженого.