Пиріг пісочний «Тарт» з персиками і франжипаном

Пиріг пісочний «Тарт» з персиками і франжипаном простий рецепт. Закрийте очі і уявіть, розсипчасте пісочне тісто, мигдальний франжипан і гарячий абрикос… Уявили? А тепер терміново відкривайте і готуємо! Писати довше, ніж готувати, але це головний тарт літа і я не могла піддатися ліні і не написати рецепт! Тим більше багато його чекають.

Інгредієнти

На невеликий тарт у формі діаметром 20 см:

Корж:
200 гр борошна (у мене 100 гр звичайної і 100 гр цільнозерновий)
130 гр вершкового масла
1 жовток
50 гр дрібного цукру або пудри
Щіпка солі

Франжипан:
150 гр меленого мигдалю
80 гр вершкового масла
80-100 гр цукру
1 яйце
1 білок
1 год л мигдального екстракту

Абрикоси (персики) 7 шт великих і трохи обсмажених пластівців мигдалю для прикраси

Пиріг пісочний «Тарт» з персиками і франжипаном покроковий рецепт

1. Для тіста масло охолодити в морозилці і потерти на крупній тертці. Змішати руками з борошном, жовтками і сіллю. Не вимішуйте довго, як тільки можна об’єднати в кулю обмотуємо плівкою і прибираємо в холодильник. ⠀ А в цей час приготуємо франжипан.
2. Яйця збиваємо з цукром, слідом додаємо масло, мигдаль і мигдальний екстракт, всі об’єднуємо в густий крем. ⠀ Тісто розкочуємо качалкою або, якщо немає качалки, як у мене, просто розподіляємо руками за форме.
3. В духовку на 20 хвилин при 190 градусах. ⠀ Дістаємо і відразу зверху розподіляємо франжипан, а зверху фрукти. Відправляємо ще хвилин на 30. Крем повинен трохи зазолотиться.
4. Зверху посипати пластівцями мигдалю. ⠀ Ну і чудо якщо ви дочекаєтеся, коли тарт охолоне. Я не змогла😁