Пиріг Шарлотка з грушами на вершках

Як зробити смачний пиріг Шарлотку з грушами на вершках рецепт простий в духовці. Пиріг виходить красивий, смачний і дуже ароматний!

Інгредієнти

на форму 20-22 див.

✔️Вершкове масло м’яке – 125 гр.
✔️Цукор (коричневий) або білий – 170 гр.
✔️Ванільний цукор – 1 пакетик
✔️Сіль – щіпка
✔️Яйце – 2 шт.
✔️Вершки 33-35% – 125 мл
✔️Борошно (просіяти) – 230 гр.
✔️Розпушувач – 5 гр.
✔️Груші (середні) – 5 шт.
✔️Абрикосовий конфітюр – 3-4 ст. л. ( для змащування готового пирога)
✔️Вершкове м’яке розтоплене – 1 ст. л.

Духовку розігріти до 170 °C.
Дно форми застелити папером для випічки, боки змастити вершковим маслом і присипати борошном.

Пиріг Шарлотка з грушами на вершках покроковий рецепт

1. Збити міксером масло, цукор, ванільний цукор і щіпку солі 2-3 хвилини. По черзі додати яйця і продовжувати збивати поки маса не посвітлішає. Потім додати вершки збивати ще 1 хвилину. Виключити міксер і поступово додати просіяне борошно з розпушувачем, акуратно перемішати лопаткою (не збивати).
2. Перекласти тісто в підготовлену форму для випічки ( форма має бути заповнена на 3/4 висоти). Груші очистити, видалити серцевину. Дві груші порізати кубиками і викласти на тісто. Решта груші нарізати пластинами і викласти зверху. Перед випічкою змастити пиріг розтопленим вершковим олією (1 ст. л) і посипати сахаром.
3. Випікати від 50 хвилин до 1 години 15 хвилин, час випічки залежить від вашої духовки (зубочистка повинна бути з трохи вологими крихтами). Якщо верх пирога в процесі запікання буде рум’яниться занадто сильно, потрібно накрити кружечком фольги або пергаменту, змоченого холодною водой.

4. Конфітюр довести до кипіння. Гарячий пиріг (не виймаючи з форми) змастити киплячим конфітюром. Остудити, дістати з форми і присипати з боків цукрових пудрой.